Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS

Felhasználó
 
Regisztráció
Login:
Jelszó:
 
Szavazás
 
Szerinted milyen funkció, alkalmazás hiányzik legjobban MorphOS-ről?
Jobb hálózati támogatás (IPv6, PPPoE, WiFi, tűzfal, stb.)
Natív irodai alkalmazások (AbiWord, OpenOffice és társai)
Mainstream browserek (Firefox, Chromium)
Jobb médialejátszási képességek (Full HD)
Browser pluginek (jobb Flash, Java, Silverlight)
Az Amiga legacy korlátainak elhagyása (több RAM, 64bit, memóriavédelem)
Jobb grafikai alkalmazások (GIMP)
Jobb 3D támogatás (újabb hardverekhez)
Egyéb, leírom a fórumban.
Nekem nem hiányzik semmi, mindennel meg vagyok elégedve.
Nem érdekel a MorphOS.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Te milyen gépen futtatsz elsődlegesen MorphOS-t?
Amiga PowerUP kártyával
Pegasos 1
Pegasos 2
Efika
Mac mini G4
eMac G4
PowerMac G4
Nem futtatok MorphOS-t, nincs hozzá hardverem.
Nem futtatok MorphOS-t, lenne hozzá gépem, de nem érdekel.
Futtatnék MorphOS-t, ha futna a jelenlegi gépemen.
Nem érdekel a MorphOS és nincs hozzá gépem se.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Megjelent PegasosII-re az Amiga OS 4.1. Összevonjuk az amigaspririt.hu és a pegasos.hu oldalakat, fórumokat?
Igen, minden mehet egybe.
Igen, de csak a híroldalt.
Igen, de csak a fórumokat.
Ne, maradjon minden így ahogy van.
Nem tudom, vagy nekem mindegy.
Jelentkezz be és szavazz!
 

Lezárt szavazások

Arok Party 2016

Archívum
 
Keresés:
  Időszak Hírek
2004 94 db.
2005 99 db.
2006 37 db.
2007 43 db.
AmRSS 5.53
 

Felvette: neongod, 2007.12.30

AmRSS 5.53Frissült az AmRSS hírolvasó MUI4-et támogató verziója. Az új HTMLview.mcc-vel együtt már megfelelően működik a HTML tartalmak megjelenítése. Az AmRSS mostantól két változatban érhető el: a HTMLview-t is tartalmazó full csomagban, illetve az azt nélkülöző Light-ban. A Light verzió a HTML tartalmat OpenURL-en át egy külső böngészőben nyitja meg.

Viszont sajnos úgy tűnik, hogy a két új archive-ból (feltehetőleg a fejlesztő figyelmetlensége miatt) hiányzik a Catalogs és az etc/libs könyvtár, amiket az Installer hiányol. Ezeket az 5.22-es verzióból bemásolhatjuk a telepítés előtt.

További info: AmRSS

 
HTMLview.mcc frissítés és Strangé
 

Felvette: neongod, 2007.12.29

HTMLview.mcc frissítés és StrangéA HTMLview.mcc-t eredetileg 1995-ben készítette Allan Odgaard. A 2007 decemberében kiadott 13.4-es verzió az első frissítés 7 év óta, melyet mostantól a HTMLview.mcc OpenSourceTeam tart karban.

A HTMLview.mcc egy MUI osztály, melynek segítségével HTML megjelenítési képességet adhatunk programunknak. A HTMLview támogatja a HTML4.0 W3C standardot, a valóságban gyakran sokkal jobban, mint a legtöbb amigás böngésző.
A v13-as kiadás egy fejlesztői változat és jelenleg még csak MorphOS és AmigaOS4 rendszerekre érhető el. Az AmigaOS3 változat még nem készült el.

Alfonso "alfie" Ranieri kiadta a HTMLview.mcc-re alapuló böngészőjét a Strangé-t, leginkább csak poén és a HTMLview műkődését demonstráló céllal:
http://alfie.altervista.org/soft/strange.html

További info: HTMLview

 
PolyGlot MSN 0.36
 

Felvette: neongod, 2007.12.29

PolyGlot MSN 0.36Apránként, de folyamatosan frissülget a MUI-t használó PolyGlot MSN kliens. A 0.26-os verzió óta látványos változások nem történtek, de apróbb javítások igen.

Már akkor létrejön a chat kapcsolat, amikor elkezdünk gépelni, így az első üzenet elküldésére nem kell annyit várni, lehetőség van a nick nevek editálására, melyet a PROGDIR:Alias/ könyvárában ment el a program, a megnyitott chat ablakokban megjeleníthetünk sorokat az utolsó beszélgetésből, stb.

További info: PolyGlot MSN

 
YAM 2.5 Final
 

Felvette: neongod, 2007.12.29

YAM 2.5 FinalKözel 5 évnyi fejlesztés után végre napvilágot látott a YAM (Yet Another Mailer) 2.5-ös változata. A 2.4-es verzió óta hatalmas változások és fejlesztések történtek. Például új I/O alapú socket kapcsolat kezelés, melynek köszönhetően a GUI sokkal hamarabb reagál, megújult kereső funkció, spam szűrés, RFC kompatibilitás javítás, részleges HTML levél támogatás, stb.
Továbbá előkészítették a következő verzióban bevezetésre kerülő IMAP támogatást és natív HTML levél megjelenítést.

A 2.5 kiadásával egyidőben megjelent a Masonicons új YAM-hoz készült icon, lister és toolbar csomagja is:
http://www.masonicons.de/arc/yammi.lha

További info: YAM

 
Megjelent a WookieChat 2.7
 

Felvette: neongod, 2007.12.17

Megjelent a WookieChat 2.7Az egyre népszerűbb ingyenes IRC kliens elérhető AmigaOS 3.x-4.0-ra, MorphOS-re és AROS-ra is.
A 2.7-es verzió számtalan újdonságot hoz.
Többek között: opcionális grafikus smiley-k, melyeket egy felugró menüből választhatunk ki, szín és smiley téma betöltése, grafikus nicklist, konfigurálható karakter kódolás támogatása, olvasatlan üzenetek számlálója, a nick kiegészítés már a privát ablakokban is működik, van egy kezdetleges AREXX port és már nincs beledrótozva a csatornák nevébe a "#", így jobban működik együtt pl. a Bitlbee hálózatokkal.

További info: WookieChat

 
Lamp.mcc 20.6
 

Felvette: Emeric SH, 2007.12.09

Lamp.mcc 20.6Tovább optimalizált és javított verzió látott napvilágot a Lamp.mcc-ből. Ennek segítségével többek között a Sputnik és egyéb böngészők számára konfigurálhatjuk be, hogy a kis lámpácskák milyen esemény során milyen színnel világítsanak.

További info: Letöltés

 
Genesi Web Award 2007
 

Felvette: Balogh Károly, 2007.12.08

Genesi Web Award 2007A Genesi a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan, 2007-ben is kiosztotta a Web Awardot, azoknak az oldalaknak, amelyek jelentős szerepet vállaltak a Pegasos és Efika platform népszerűsítésében, a felhasználók összefogásában és a közösség építésében. Örömmel fogadjuk, hogy idén a Pegasos.hu is megkapta ezt az elismerést. A Genesi ezzel nem csak nekünk, az oldal készítőinek, hanem valamennyi magyar Pegasos és Efika felhasználónak is szeretne köszönetet mondani, hogy nemzetközileg is az egyik legaktívabb felhasználói bázist alkotjuk.

További info: BBRV blog

 
Felmérés a videomemóriák méretéről
 

Felvette: Emeric SH, 2007.12.08

Felmérés a videomemóriák méretérőlA morphzone oldalán felmérés folyik a MorphOS felhasználók rendelkezésére álló átlagos videomemória méretről, feltehetően hogy a fejlesztők belőhessék, milyen messzire mehetnek el szemkápráztató, ám jelentős grafikus memóriát igénylő új effektekben. Bárki szavazata befolyással lehet a jövőbeni fejlesztésekre.

További info: MorphZone

 
Alchimie 7 party
 

Felvette: Emeric SH, 2007.11.10

Alchimie 7 partyVéget ért a Franciaországban megrendezett Alchimie 7 show, amelyen számos az Amigát is érintő újdonságot mutattak be. A nagyérdemű láthatott A1200-ban hdd helyett compact flash kártyát, OS4 Classic-ot, Classic Amigákhoz való Deneb USB2.0 csatlakozót, Samantha-t, a MorphOS 2.0 legfrisebb újdonságait, sőt, még focizó robotokat is. A partyreport sajnos csak ékes francia nyelven hozzáférhető, de a képek magukért beszélnek.

További info: Partyreport

 
Ubuntu 7.10 Pegasos-ra és Efika-ra
 

Felvette: neongod, 2007.11.09

Ubuntu 7.10 Pegasos-ra és Efika-raUgyan már nem mai hír, de talán van aki nem olvas külföldi fórumokat és elkerülte a figyelmét, hogy az Ubuntu Linux 7.10 (Gutsy Gibbon) megjelenése után röviddel elkészült a Pegasos és Efika kernel is.

Bár az Ubuntu hivatalosan dobta a PowerPC támogatást, így az Ubuntu CD-k már nem tartalmaznak Pegasos-on (és más PPC gépen) bootolható kernelt, a közösség továbbra is életben tartja a PowerPC verziót. A Pegasos-hoz és Efika-hoz használatos kernel Czanik Péternek, a Genesi magyarországi képviselőjének köszönhetően készült el.

Letölthető az alábbi címről:
http://genesi.hu/ubuntu/

A témáról bővebben, a PowerDeveloper-en olvashatunk angolul, ahol többek között bugfixekről és telepítési, beállítási tippekről is szó esik.

További info: PowerDeveloper.org

 
Új emulátor portok
 

Felvette: neongod, 2007.11.08

Új emulátor portokQ-Master / AmiRus jóvoltából új verziók jelentek meg a következő emulátorok MorphOS portjaiból:

* Bochs 2.3.5 cvs (x86-PC)
* FUSE 0.8.0.1 cvs3254 (Sinclair ZX Spectrum)
* InfoNES 0.97j rc1 (Nintendo Entertainment System)
* SimCoupe 1.0 (SAM Coupé).

További info: AmiRus

 
Fragment
 

Felvette: Emeric SH, 2007.10.21

FragmentTokai jóvoltából megjelent egy egyszerű kis program, amellyel bármikor tetszés szerint grafikus megjelenítésben is megszemlélhetjük, mennyire is van szénné fragmentálva a memóriánk. A program ingyenesen letölthető, a készítő egyedül annyit kért, hogy a linkek ne közvetlenül az archívra mutassanak, hanem a bejelentés thread-jára - így mi is így teszünk.

További info: Fragment thread letöltéssel

 
AmIRC 3.5.28 béta MorphOS-re
 

Felvette: Balogh Károly, 2007.10.09

AmIRC 3.5.28 béta MorphOS-reNem hiszem hogy ez a hír különösebb kommentárra szorul: Csodák márpedig vannak. AZ IRC kliensből mostantól mindenki számára elérhető a - mellesleg 2004 óta létező, de engedély hiányában eddig ki nem adott - 3.5.28-s verziószámot viselő MorphOS és PowerPC natív béta változat. A natív porton és a kötelező bugfixeken kívül pedig olyan nyalánkságok is bővítik a repertoárt mint a Plugin interfész, hozzá való SDK-val.

További info: AmIRC 3.5.28 béta MorphOS-re - letöltés

 
MUI4 - 2007.10.06 Beta
 

Felvette: Emeric SH, 2007.10.07

MUI4 - 2007.10.06 BetaÚjabb, egészen friss Béta hozzáférhető a MUI4-ből, számos kisebb-nagyobb újítással és hibajavítással.

További info: Letöltés

 
Hungaroring VGPHD
 

Felvette: Emeric SH, 2007.10.03

Hungaroring VGPHDAz eredeti Virtual Grand Prix 2 készülő kiegészítés, a textúrákat, pályákat és modelleket vizuálisan feljavítani igyekvő VGPHD legújabb mérföldköve készült el, amely másoknak talán nem különösebben jelentős, számunkra azonban sokat jelent. A 2007-es idény autói, az új gumik, a Barcelona-i pálya HD verziója után immár hozzáférhető és letölthető a mi kicsi pályánk, a Hungaroring is.

További info: VGPHD oldal

 
Pegasos.hu RSS
 

Felvette: Gruber Kristóf, 2007.10.02

Pegasos.hu RSSMostantól a Pegasos.hu-n RSS hírcsatorna is üzemel. Egyelőre tesztelés alatt áll, minden építő jellegű kritikát várunk a fórumban!

További info: RSS Feed

 
Elindult az AmigaSpirit.hu
 

Felvette: neongod, 2007.10.01

Elindult az AmigaSpirit.huA Pegasos.hu "párjaként" elindult a www.amigaspirit.hu hírportál. Célunk, hogy naprakész classic és next-gen amigás (AmigaOne, SAM440 és AmigaOS4) hírekkel lássunk el benneteket és hogy mindezt magyarul, kultúrált formában tegyük.

Rendelkezésetekre áll továbbá a fórum, ahol bármilyen amigával kapcsolatos témát megvitathattok. Azonban a nem oda illő és a flamegyanús hozzászólások moderálásának a jogát fenntartjuk.

Hamarosan lesz wiki engine is, ami a pegasos.hu-val közös wiki adatbázist fog használni.

További info: AmigaSpirit

 
AmiZilla változások
 

Felvette: Emeric SH, 2007.09.29

AmiZilla változásokLátván, hogy nincs igazi haladás, megváltoztak az AmiZilla bounty elosztási feltételei. Ezt követően már akkor is kifizetik az összeg 25%-át, ha négyből csak egy platformra készül stabil FireFox port. A négy lehetséges platform a következő:

- AmigaOS 4.0
- MorphOS
- AROS
- AmigaOS 3.1

A változástól a fejlesztés felgyorsulását várják a bounty kiírói, hiszen így megszűnnek az elkészítését tekintve jóval bonyolultabb AmigaOS3.1 kompatibilis változattal járó extra elvárások.

További info: AmiZilla honlap

 
glowRevolution3
 

Felvette: Gruber Kristóf, 2007.09.26

glowRevolution3A glowRevolution3 egy új dual PNG ikonkészlet, ami a Matt Chaput féle eredeti Glow Icons stílusban készült a Lorraine Design jóvoltából. Több, mint 250 db 32 bites ikon valós ragyogással és igazi árnyékokkal! Aki szereti a stílust, de valami modernre vágyik, annak tökéletes.

További info: Lorraine Design

 
Sputnik Harmadik Béta
 

Felvette: Balogh Károly, 2007.08.09

Sputnik Harmadik BétaMegjelent a Sputnik névre hallgató KHTML/Webkit alapú MorphOS natív böngésző harmadik publikus béta verziója. Rövid ízelítő az újdonságok közül:

- jelentősen javult a stabilitás
- csökkent memóriahasználat
- frissítés új browser-motorra
- sebességnövelés, optimalizációk
- új context menük
- a dinamikus tartalommal rendelkező weboldalak sokkal jobban működnek
- fejlesztett letöltéskezelő
- toolbar grafika
- favicon támogatás
- fejlesztett frame kezelés
- fejlesztett CP-125X kódlap támogatás
- rettentő mennyiségű bugfix (átirányítások, SSL, beállítások, JavaScript, képmegjelenítés és sok egyéb)
- új about:info oldal
- új lámpácskák, amelyek a hálózati forgalmat és a betöltődési állapotot jelzik
- Kibővített ARexx port

A Sputnik 3rd Beta letölthető a fejlesztő oldaláról.

További info: Sputnik honlap

 
Szavazás a MorphOS 2.0 áráról
 

Felvette: Emeric SH, 2007.07.27

Szavazás a MorphOS 2.0 árárólA morphzone oldalán "hivatalos" megjelöléssel szavazás indult, ahol az egyes felhasználók megjelölhetik, milyen összeget lennének hajlandóak áldozni a MorphOS 2.0 megvásárlására. A szavazás végeredményének valószínűleg hatása lesz a végleges termék árazására is - a megszavazható összegek (10, 25, 50, 100, 150, 200) EURO-ban értendőek.

További info: Morphzone

 
MomosIRC első béta
 

Felvette: Balogh Károly, 2007.07.22

MomosIRC első bétaÚgy látszik lengyel barátaink ebben az agylágyító hőségben sem bírnak magukkal, igy esett meg a MomosIRC névre hallgató, még erőteljesen fejlesztés alatt álló, de már meglepően pofás, jól használható, MorphOS és PowerPC natív IRC kliens. Kellemes meglepetés a nyári uborkaszezonban!

További info: MomosIRC - letöltés

 
Shuffle MorphOS
 

Felvette: Emeric SH, 2007.06.19

Shuffle MorphOSMindannyian ismerjük a tologatós puzzle játékokat, ahol a blokkok között pontosan egyetlennek elegendő hely van kihagyva, és ennek segítségével kell átrendeznünk számokat vagy képeket. A Shuffle pontosan ezt nyújtja, és ezen felül még:

# Rengeteg kihívást 40 szinten keresztül
# Díjnyertes renderelt grafikát
# Teljesen animált keverést és csúsztatást
# Több mező is csúsztatható egy időben
# 100% multitaszk barát MUI GUI.
# Kafa hangeffektek (Reggae szükséges hozzá).
# Angol és Német lokalizáció

Plusz meglepően kultúrált weboldal - már csak ezért érdemes megnézni. A Shuffle előreláthatóan része lesz a következő MorphOS verziónak.

További info: A Shuffle oldala

 
Jabberwocky 1.7
 

Felvette: neongod, 2007.06.04

Jabberwocky 1.7Megjelent a Jabberwocky nevű azonnali üzenetküldő program 1.7-es verziója. A program főleg apróbb hibajavításokat és stabilitást növelő módosításokat tartalmaz. A MorphOS verzió már nem igényli a vapor_toolkit.library-t és a MUI4 textinput.mcc-jét használja. A Jabber protokol transportjait használva a Jabberwocky-val ICQ-t, MSN-t és Yahoo-t használó ismerőseinkkel is beszélgethetünk.

További info: Jabberwocky honlap

 
Geit Pegasos-Efika hardware meeting
 

Felvette: neongod, 2007.05.29

Geit Pegasos-Efika hardware meetingMájus 25 és 28 között Németországban egy kisebb házi összejövetelt tartottak MorphOS, Pegasos és Efika témakörben. A lenti linken rengeteg fotót láthatunk a találkozóról, többek között a MorphOS 2.0 Classic stílusú boot menüjéről, a ValiantVision webkamera kezelőről és egy videót, melyen működés közben láthatóak a MorphOS 2.0 átlátszó ablakai.

További info: Geit@home meeting

 
TwinVNC 0.8b
 

Felvette: neongod, 2007.05.26

TwinVNC 0.8bEgy ideje csendben megjelent a TwinVNC kliens legújabb 0.8b verziója, mely rengeteg bugfixet és jó pár új feature-t is tartalmaz. Kezdve egy sor új billentyű shortcut-tól, az iconinfóba menthető beállításokon át, olyan újdonságokig, mint a harmadik egérgomb emuláció kétgombos egerek esetében is, reconnect toolbar gomb, betűtípus beállítás, soft smooth átmérezetés, stb.

További info: TwinVNC honlap

 
Pulldog 2.0 rc2
 

Felvette: neongod, 2007.05.24

Pulldog 2.0 rc2Rupert Hausberger (naTmeg) kiadta egyszerű de letisztult usenet programjának legújabb verzióját. A program több szálat kezel és a usenet-ről képes letölteni NZB-descriptor fájlok alapján (Newsbin, useneten használható binárisok átvitelére). Usenet account és beimportálandó NZB fájlok szükségesek hozzá.

További info: Pulldog letölés és screenshotok

 
Kompaktor 1.01b
 

Felvette: neongod, 2007.05.24

Kompaktor 1.01bMegjelent a Kompaktor nevű tömörítő 1.01-es béta verziója. A program leginkább a WinRAR-hoz hasonlítható. Szép MUI felülettel rendelkezik, bár egyelőre csak az LHA fájlokat kezeli. Saját rutin rendelkezik, nem a xadmaster-en alapul. A készítője ígéri az LZX, LZH, RAR, ZIP támogatást a jövőben. Új archivokat hozhatunk létre grafikusan, meglévőket tömöríthetünk ki, illetve egyéb műveleteket végezhetünk velük (pl. konvertálás, fájlok átmozgatása, stb).

További info: Kompaktor weboldal

 
$99-os EFIKA
 

Felvette: Balogh Károly, 2007.05.21

$99-os EFIKAA Genesi vezetőinek, Bill Bucknak és Raquel Velasconak a blogja szerint az EFIKA alaplap mostantól 99 dollárért kapható, a korábbi 199 dolláros ár helyett. Hamarosan a Genesi webshopban is frissítik az árakat.

További info: BBRV blog: Evolution of the Species

 
WookieChat 2.6
 

Felvette: neongod, 2007.05.21

WookieChat 2.6Megjelent a népszerű ingyenes IRC kliens, a WookieChat legújabb 2.6-os változata, mely immáron natív MorphOS verziót is tartalmaz. Legjelentősebb újdonság a listview stílusú tab rendszer, mely a felhasználói lista alá rendezi a megnyitott ablakok és csatornák listáját. Sok nyitott tab-nál hasznos tud lenni, de természetesen kikapcsolható.

További info: WookieChat honlap

 
Warzone 2100
 

Felvette: Gruber Kristóf, 2007.05.21

Warzone 2100Fabien "Fab1" Coeurjoly elkészült a nagyszerű Warzone 2100 nevű, 3D-s valós idejű stratégiai játék portolásával. A játékot a Pumpkin Studios fejlesztette és 1999-ben látott PC-n napvilágot.

A linkről a teljes verzió ingyenesen letölthető, mindössze a videók és a zenék hiányoznak belőle.

További info: Warzone 2100 2.0.6 for MorphOS

 
Fórum engine
 

Felvette: neongod, 2007.05.19

Fórum engineA Pegasos.hu tovább bűvült egy fórummal, ahol remélhetőleg kultúrált formában kaphatunk választ kérdéseinkre és vitathatjuk meg a világ dolgait. A fórum a minibb engine-en alapszik. Hozzáférni csak a www.pegasos.hu-n regisztrált felhasználók tudnak. Ugyan a minibb is CSS-t használ, kicsit átalakítottuk, hogy minden amigás browser-ben is olvasható és élvezhető legyen.

További info: forum.pegasos.hu

 
Wiki engine
 

Felvette: neongod, 2007.05.17

Wiki engineKibővítettük az oldalt egy Wiki motorral, melynek köszönhetően végre elérhető -többek között- a Pegasos, Efika és MorphOS ismertetője. A Wiki engine CSS-t használ, így az oldal ezen része MorphOS-en csak Sputnik böngésző alatt jelenik meg helyesen.

További info: wiki.pegasos.hu

 
MorphOS 2.0 bemutató
 

Felvette: Emeric SH, 2007.05.13

MorphOS 2.0 bemutatóÚgy látszik mégis igazak a hírek, és 1.5 helyett MorphOS 2.0 áll majd a házhoz, legalábbis ha hihetünk a Amimajówce 2007 partyn lezajlott bemutatónak. Számos egyéb dolog mellett HDConfig-ot, Sputnik-ot, TCP/IP stack-et, BurnIt-et, és talán leglátványosabb újításként átlátszó ablakokat láthatott a nagyérdemű.

A partyról készült képek az alábbi linken megtekinthetőek.

További info: Képek

 
SimpleCam 2.3
 

Felvette: neongod, 2007.05.13

SimpleCam 2.3Rupert Hausberger (naTmeg) kiadta a SimpleCam névre hallgató libptp2-t és poseidon USB stack-et használó digitális fényképezőgép kezelő programjának legújabb változatát. Az 2.3-as verzió csak apróbb hibajavtásokat tartalmaz, illetve kapott pár új tooltype-ot.

További info: naTmeg honlapja

 
MAME MorphOS 0.113
 

Felvette: Emeric SH, 2007.04.30

MAME MorphOS 0.113Fab jóvoltából új funkciókkal, javított GUI-val, jobb képarány támogatással, optimalizált videó rutinokkal és precízebben megszólaló hanggal immár mindannyiunk számára elérhető a MAME 0.113-as MorphOS verziója.

További info: Letöltés

 
DigiBooster Helper
 

Felvette: Emeric SH, 2007.03.13

DigiBooster HelperPiru jóvoltából most már az összes DigiBooster futásra bírható gépeinken, beleértve a régebbi verziókat is. A hangminőség mellett már csak a G3/G4 processzorok jelentette kellemes sebességnövekedés miatt is megér egy próbát.

További info: Letöltés

 
Sputnik második béta
 

Felvette: neongod, 2007.03.10

Sputnik második bétaMegjelent a Sputnik KHTML alapú webböngésző második bétája. A program még mindig távol van egy teljes értékű böngészőtől, de a fejldődés tagadhatatlan.

Többek között a következőkkel bővült a Sputnik tudása: sütik támogatása, biztonságos böngészés SSL-el, fájl letöltések, javított stabilitás, fastlink-ek, spoofing, stb.

A második béta letölthető a projekt honlapjáról

További info: Sputnik homepage

 
BlueCadillac Skin
 

Felvette: Emeric SH, 2007.03.03

BlueCadillac SkinAnnak idejen két skinen kezdtem el dolgozni, a SpaceStation meg is jelent belőlük. A másik viszont úgy nézett ki elveszett örökre, mivel az eredeti képek közül csomó egy olyan gépen maradt amihez ma már nincs hozzáférésem.

Most viszont rábukkantam egy félkész változatra a gépemen, kipofoztam, befejeztem, Neongod közreműködésével teszteltük, módosítottuk, úgyhogy
most elkészült, tessék fogyasztani.

További info: Letöltés

 
Airline Tycoon DLX MorphOS
 

Felvette: Emeric SH, 2007.02.17

Airline Tycoon DLX MorphOSA Runesoft jóvoltából megjelent egy újabb gazdasági szimuláció MorphOS-re, az Airline Tycoon Delixe. A játékban egy légitársaság irányítását kapjuk feladatul. Az eredeti változathoz képest a Deluxe változat 20 új repülőteret, és kihívásokat tartogat számunkra.

A MorphOS verzió futtatásához MorphOS 1.4 vagy újabb; G3/4 processzor 300 vagy több MHz-en, 128 MB RAM; és végezetül 32 MB grafikus memória szükségeltetik.

További info: További információk

 
BeeHive torrent-kliens MorphOS-re
 

Felvette: Emeric SH, 2007.02.15

BeeHive torrent-kliens MorphOS-reMegjelent MorphOS-re a legújabb bittorrent kliens, amely a hangzatos Beehive nevet kapta. Különlegessége, hogy ez az első, amely GUI-val is rendelkezik!

Az egyelőre igen egyszerű, de hatékony MUI GUI-nak köszönhetően immár gyerekjáték a torrentek kezelése. A program Ctorrent alapú, így annak parancsosoros környezete továbbra is használható.

A programot Hannu Komsa készítette. Köszönjük neki!

A felhasználói csomag ingyenesen letölthető a program honlapjáról.

További info: BeeHive MorphOS verzió honlap

 
PolyGlot MSN 0.25
 

Felvette: neongod, 2007.01.29

PolyGlot MSN 0.25A PolyNet NG és a PolyOrganizer készítője kiadta a PolyGlot névre keresztelt MSN kliens 0.25-ös verzióját. A program egy text alapú MSN kliens portolt és MUI felülettel ellátott verziója, mely támogatja a group chat-et, az eseményekhez rendelt hangokat és a loggolást is.

További info: PolyGlot MSN chat client

 
ShowGirls 0.9
 

Felvette: Gruber Kristóf, 2007.01.10

ShowGirls 0.9Megjelent a ShowGirls nevű képnézegető program 0.9-es verziója, ami nagyon sok javítást és kisebb fejlesztéseket tartalmaz.

Újdonságok:
- Be lehet állítani egy előre definiált mértékű átméretezést
- Sok kép egyidejű űtméretezése majdnem intelligensen ;)
- A képméretező megtartja az EXIF információkat
- Ha elfogytak a képek a könyvtárban, akkor lehetőség van egyszerűen a következő/előző könyvtárra ugorni
- Inverz ragyogás effekt
- A JPEG modul már az EXIF infőkat is elmenti
- Tűréshatár beállítása élesításnél
- 32 bites képernyőmódokon (Radeon) gyorsabb megjelenítés
- Osztottképernyős előnézeti mód az effektekhez
- Módosított expozíciós idő kijelzés
- Javított Alpha réteg manipuláló eszköz
- Javított átméretező eszköz (lehetséges a képek mozgatása átméretezés közben)
- Lehetőség az EXIF forgatási információk eltávolítására

További info: ShowGirls-0.9.lha

 
2008 32 db.
2009 18 db.
2010 14 db.
2011 14 db.
2012 1 db.
 
Hivatalos oldalak
  A MorphOS letöltése
bPlan
Efika.info
Genesi
MorphOS
MorphOS 3D oldal
MorphOS for PowerUP oldal
MorphOS-News
MorphZone - Community Portal
 
Külföldi oldalak
  amigaos0morphos - háttérképek
AmigaZeux szoftverek
Aminet
AmiTwitter
ANN.lu
Apache+PHP MorphOS
ArtSoft - Rocks'n'Diamonds
Audio Evolution
AWeb - ingyenes web browser
Bigfoot - AWebPPC, Quake, stb.
Binary:riot
Dasixk - UAE, Borriquet, stb.
Dreamolers - MUICON, VNCserver, stb.
Encore games
Fab - OWB, MPlayer, stb.
Geit.de - szoftverek és találkozók
IceFS - 64 bites fájlrendszer
Jahc - WookieChat
Kiero - ShowGirls, Homeworld, stb.
Krashan - Reggae streaming library
MAME MorphOS honlap
MorphOS kompatibilis szoftverek
MorphOS-Files.net
MOS RC5-72 stats
MUI Classes
naTmeg - VLC, SimpleCam, stb.
Nicolas Sallin - AmIRC, PowerSDL
Obligement magazin
Pegasos.org
Polymere - MSN kliens, Organizer, stb.
Poseidon USB kompatibilitás lista
Power.org
RuneSoft games
Scalos - desktop replacement
SimpleMail - levelező
Sputnik - KHTML webböngésző
TBS-Software
The Pegasos Book
Thomas Igracki szoftverei
Titan Computer
Tokai - Shuffle, MLdonkey, stb.
VaporWare
VirusZ - vírusírtó
YAM - email kliens
Yomgui - Blender, Python, stb.
 
Magyar oldalak
  Amiga.hu
AmigaSpirit.hu
Apróhirdetések
Hungarian Unix Portal
HUPWiki: Ubuntu Linux Pegasoson
LKA Online
Magyar Pegasos Levlista
MorphOS - magyar beállítások
OSComp.hu
Pegasos II Manual magyar fordítás
Scene.hu
SpaceHawks' Worldnews
Wiki: MorphOS PowerUP GYIK
 
Online boltok
  AmigaKit (UK)
GGS-Data (SE)
Vesalia (DE)